The greatest of them all.

Jag kollade runt i matsalen för att försöka se ett ledigt bord. Det var så jag såg dem. De stack ut jämfört med de andra. De brydde sig inte om omvärlden, de tittade sig inte runt omkring på alla andra, som att alla andra kunde säga åt dem vilka de var. De visste redan. Och jag visste att det var vid det bordet jag skulle sätta mig.





According to Annika.

Jag har läst Annikas blogg i snart 2 år. Hon är en helt fantastisk skribent och helt unik. Hon är dessutom jättetrevlig att prata med på Facebook, jup som den fangirl jag är så addade jag henne där. Om det är någons skriftliga förmåga jag skulle vilja ha är det hennes (Eller J.K. Rowlings).

Http://accordingtoannika.blogspot.com/




Rolling in the deep.

Igår var första gången jag inte gillade skolan, ville bara hem. Det kändes som att jag inte hörde hemma och som att jag var en riktig outsider. Liksom, ifall någon kom fram till mig och mitt "gäng" och satte sig, skulle jag bjuda in personen i vårt samtal och göra den delaktig. Inte nästintill ignorera personen. Jag förstår inte varför folk gör så, man tjänar ju ingenting på det? Jag menar, jag kommer alltid ha förutfattade meningar om att de är bitches. Om jag hamnar i samma grupp som någon av dem i framtiden kommer stämpeln inte suddas ut i första taget. Nej nu ska jag sluta älta, deras förlust för jag är ascool. Hoppas de där elakingarna i fråga får vara med om samma sak och känna vad jag kände. Eller att de får indraget Csn. Höhöhö Imjustkiddingbutnoreally. I och för sig var det bara lunchen som var dålig, resten av dagen var faktiskt bra och jag umgicks med fina personer. Men jag har dock en tendens att minnas de dåliga sakerna.

Äsch, idag var en mycket bättre dag, jag umgicks med de jag gillar och jag hade roligt. Vi lärde oss Indesign, något som är ganska nytt för min del. Jag har aldrig gillat att sitta med Illustrator eftersom jag känner mig ganska vilsen på det. Jag tycker ju Photoshop är svårt, och Illustrator är 10ggr svårare! (enligt mig då..) Men det är tur att det är roligt! Jag ser fram emot att lära mig det.

Nästa vecka har jag deadline på mitt reportage till LiNo Pressen. Måste ringa och boka möte med min intervjuperson. Hujeda mig.. Hoppas hon har lust att ställa upp.
Längtar tills när vi börjar filma och greja på LiNo Tv, vi har roliga idéer på gång så håll utkik! Kommer bli awezum ifall alla engagerar sig och är med.



Jag tror det kommer bli bra, det här. Vad det här nu är.



...

Och genast efter den publiceringen så gav jag mig själv en utskällning. För fan Malin, lev i nuet!

Jag är faktiskt riktigt glad emellanåt, då jag inte oroar mig. Men det är så lustigt bara, jag har ett helt nytt liv framför mig. Jag ska bara våga börja leva det.



Take it up a notch.

Allt går så bra just nu. Läskigt bra. Det är som att jag lever i en värld med rosa bubblor, skinande stjärnor och regnbågar överallt. Allt är frid och fröjd. Det är för tyst på klagosidan inom mig, vilket oroar mig. När allt är så bra som det är just nu, kan det ju bara gå neråt. Jag är rädd över att lyckobubblan jag befinner mig i, ska spricka  och lämna mig med en slags tomhet känsla. En känsla jag känner allt för väl.

Jag kanske bara ska njuta av stunden och enjoy the ride.



Pop.



Skoluppgift!

Tänkte jag skulle ta och publicera en skoluppgift jag precis skrivit klart. (Okej jag erkänner jag skrev den ikväll). Men ändå. Den skulle handla om vad jag skulle publicera i en tidning om jag fick chansen, och det skulle återkopplas till Norrköping eftersom vår kurs handlar ganska mycket om staden. Så.. Läs! :)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Norrköping. En stad med värme, historia och karaktär, en karaktär som ger avtryck på varje gata, torg och människa som går på det. Det intressanta med Norrköping är att det finns så mycket på en så liten yta. Staden är som det sägs, en småstad i storstads format. Det finns hur mycket som helst att upptäcka för den som har ögonen öppna, men väldigt lite att se för den som redan tycker sig ha ”sett” allt. Min tanke är man missar halva upplevelsen om man endast tittar på det man redan har sett, rört sig där man redan varit och gör det man alltid gjort. Eftersom jag är från trakterna kan man tro att jag skulle tycka att Norrköping förlorat sin charm, men sanningen är den att jag just börjat utforska staden och hitta smultronställen.

Det är just dessa smultronställen jag skulle dela med mig av om jag fick chansen att skriva om Norrköping. Jag skulle tala om hur mysigt det är i Knäppingsborgs området, att Bagarstugans café är det närmaste ett café kan komma en hemmasfär. Särskilt om man går allra längst upp till vindsloftet. Att Munken in da park är en av Norrköpings roligaste musiktillställningar. Norrköpings konstmuseum kan lätt glömmas bort men det finns mycket spännande saker att hitta på om man är intresserad av konst eller kreativitet i allmänhet, de visar dessutom filmer där ibland. Och något man inte får glömma; utomhus puben Trädgårn, med dess fina uppläggningar som utgör en mysfaktor för varje besökare. Jag skulle dessutom tipsa om andra saker, till exempel att Erikshjälpens second hand affär är mycket bättre (och billigare) än Myrorna som tar överpris. Att man i Hageby centrum kan handla i lugn och ro medan city och Ingelstads området ofta är alltför folktätt mellan klockan 12-19. Men det allra bästa smultronställe jag har, måste ändå vara det fina Kneippen, där strömmen breder ut sig över ett vackert grönområde med välplanerade blomsterarrangemang. Att det nästan varje gång man går över 5-öres-bron på sommaren står ett brudpar där för fotografering.  Hur man efter promenaden runt strömmen kan ta en avkopplande kaffe på Färgargården.


Jo detta är något jag absolut skulle dela med mig av om jag fick chansen. Jag vet att även om jag lever här hela mitt liv, kommer jag förmodligen missa guldkorn som kanske någon annan hade kunnat tipsa mig om. Många norrköpingsbor har säkert missat flera saker de inte visste att staden hade att erbjuda, men om vi hjälps åt kan vi måhända se mycket mer än det vi skulle ha sett från början.




The truth isn't always a bad thing.

Hur man skiljer en vän mot en bästa vän. Någon som inte blir obekväm då man berättar att något dåligt har hänt i ens liv. Eller någon som blir obekväm över att något dåligt har hänt eller hålla på att hända.  Även om man inte kan trösta så finns det snyggare sätt att sköta en situation än att uttrycka ett osympatiskt "Oj, vad tråkigt:(". Oftast behöver personen bara stöd. Inte byte av samtalsämne.

Puss på min bästa! Jag hoppas du kan prata med mig om allt, för tro mig, jag kommer lyssna. Jag vet hur en kraftig kram kan göra under för någon som är i behov av en. Jag vet att handlingar är starkare än ord, och jag vet att jag kommer visa det för dig. Jag skulle sitta bredvid dig i timmar om du behövde, eftersom jag vet att du är värd min tid. Du förtjänar hela världen enligt mig.























Fly like its quidditch

Folk säger att jag är larvig som lever i en drömvärld. Jag säger att folk är korkade som hellre vill leva i verkligheten..

Dröm stort mina vänner





Jag är visst förälskad i universum.

Fint från weheartit.

We cannot really love
We cannot really love
We cannot really love
We cannot really love
We cannot really love



If it was Vegas i'd be married.

Bloggen krånglar. Förmodligen för att jag gjort någon miss i kodmallen och jag orkar verkligen inte hålla på att pillra mer idag. Nej. Jag säger nog godnatt istället.

Förresten har jag världens bästa vänner i hela vida världen. Ni gör mig lycklig! Jag Lina och Carro hade så sjukt roligt igår, de (vi) var galna!  Jag älskar när man är mitt inne i en stund, och inser på plats att detta är något man kommer minnas och värdesätta länge. När man kommit till den insikten så njuter man fullt ut av det minne man just håller på att skapa.

Mina grannar har fest ikväll, men jag tänker sova. Till Ojojoj låten.



God natt!



Förresten!

Vissa vet av er vet att jag älskar sajten Weheartit och att jag överanvänder den väldigt mycket. Nu har jag hittat till Pinterest, vilket är ungefär samma sak. Oj oj oj inte bra för min fritid.... Har inte hunnit spara så mycket bilder än, men det lär det förmodligen bli ändring på.

Vill ni hitta mig där, sök: Pinterest.com/writtenwords



Taking control

Har en ledig dag från skolan, känns otroligt skönt! Funderar på att slita mig från datorn och åka in till city. Jag behöver en jacka.. Vet inte varför men jag konsumerar så himla lite kläder. Inte för att jag har varit en stor konsument någon gång, men nu är handlar jag mycket mycket mindre än någonsin innan. Tror mitt senaste inköp var.... eehh.... strumpor på ica. För 3 månader sedan. Om det nu räknas som klädkonsumtion?! Jaja. Jag kanske ska köpa en tröja också, när jag ändå är i stan. Det är märkligt ändå, jag jobbar i city men jag har aldrig tagit mig tid att gå på stan efter/innan jobbet. Jag går till butiken jag jobbar i och sedan hem igen.

Med tanke på att jag snart flyttar hemifrån, och om jag känner mig själv rätt kommer jag skjuta på att tvätta så länge det går, så kanske det är bra att köpa ett lager nya kläder så jag klarar mig utan att tvätta ett tag. Väldigt mogen inställning, eller hur?

Skor behöver jag också. Det är fortfarande hål i mina vinterskor från '10. Jag trodde, liksom förra året, att de hade en självläknings förmåga och skulle hunnit laga sig själva innan hösten. Men så moderna är de tydligen inte.




The edge

Hade en fantastisk skoldag idag. Det började med en himla bra föreläsning om Norrköping. Mina bordsgrannar var schyssta och jag lärde känna dem lite bättre. Efter föreläsningen hakade jag på några tjejer och vi satte oss och åt lunch ute i solen. Hur mysigt som helst. Sedan gick jag med min grupp för att utföra uppgiften vi fått i ljudteknik: spela in ljudet i folkparken och sedan analysera, skriva och lämna in en uppsatts om det (uppgiften är något mer komplicerad vad min beskrivning betecknar). Solen lyste, folkparken var full av barn och vi lekte, hoppade och skuttade på en studsgrej. Det var himla fint och roligt. Hela dagen var fin och rolig.

Jag trivs i skolan.


I förra inlägget försökte jag övertala mig själv att jag passar in på KSM. Att de andra inte slår mig med hästlängder utan att vi faktiskt är på en ganska jämn nivå. Men sen kom jag att tänka på det här, och då lugnade jag ner mig lite.

 

(Pssst. Att min idé som gruppen presenterade fick massvis av beröm från både lärare och kurskamrater hade visst också en lugnande effekt).